söndag 26 september 2010

Fredagen på Värlskulturmuséet

Jag har verkligen sett fram emot fredagen på Världskulturmuséet!!!! men blev tyvärr ganska besviken.
Morgonen började med att alla satt och väntade i en timma, vet inte riktigt vad som hände där??? Men vi satte igång med en workshop som handlade om likheter och skillnader. Det var stressat och förvirrande då man jäktade runt bland klasskompisar och främmande folk för att försöka hitta likheter/skillnader. Jag kände aldrig att jag hittade några likheter.... eller skillnader för den delen heller. Tiden räckte aldrig till för att prata med sin lilla grupp, därför fick man helt enkelt gå på ytan istället. Visst gick det att se att personerna med t.ex. röda skor bör vara i en grupp men det blev aldrig på djupet utan det som kunde skilja var som sagt röda skor, glasögon eller brunt hår. Jag kan tänka mig att workshopen hade blivit intressantare om man fått sitta ner och samtala. Men det är klart...då hade den inte handlat om att ytligt bedöma någon, eller att delas in i ett fack!

Nästa del i workshopen gick ut på att i slutändan enas om hur gruppens meningar skulle bilda en text. Vi fick välja ut ett antal ord i en text för att sedan individuellt bilda en mening. Därefter skulle vi sammanfoga meningarna gemensamt till en text. Det var lite struligt att få ihop texten som alla ville ha den, det slutade ändå med en text utan egentlig mening.

Nästa föreläsning/workshop skulle blivit mer lyckad om dem hade haft mer tid. När workshopen började närma sig sitt slut började den bli intressant. "Samtalet" diskuterades, om hur man kan föra ett gott samtal respektive sämre samtal och vad som kan grunda sig i ett icke fungerande samtal. Det är otroligt intressant men det fick vi tyvärr bara nosa på.




Lika som bär..........eller???

Man ser tydligt
 att båda är bär/frukter ifrån ett träd eller en buske, men är dem verkligen lika? Lika färg...växer på hösten...visst kan man alltid hitta likheter eller skillnader.

1 kommentar:

  1. Hej! Låter som att du missade det bästa på hela dagen! De två sista föreläsningarna var sjukt bra. Jag fick tårar under den ena. Väldigt intressant. Men jag tänkte också att det blev lite stressat under förmiddagen. Kanske hade det inte känts stressat om man fått tid till diskussion först - vad var det vi gjorde? Vad fick vi för känslor nu? Vad betydde detta? etc.

    Kram o tack för kommentaren!!

    SvaraRadera